Mabe is een concern met een historie van meer dan 60 jaar en is gevestigd in Mexico. In 2013 waren er 27.000 werknemers in dienst en het concern is hiermee uitgegroeid tot één van de grotere werkgevers van Mexico. Mabe behoort nu tot de grootste fabrikanten van groot huishoudelijke toestellen, zoals koelkasten, kooktoestellen en wasmachines in Noord- en Zuid-Amerika.

 

In 1987 is door Mabe een strategische alliantie gesloten met General Electric (GE) Appliances om samen de ontwikkeling en productie van groot huishoudelijke toestellen ter hand te nemen. Vanaf 2000 zijn bij Mabe in Mexico bijna alle No Frost koelkasten, zoals Side by Side, Bottom freezers en Top freezers voor de Amerikaanse, Midden Oosten Europese markten geproduceerd. In 2013 heeft GE Appliances de beslissing genomen zich voornamelijk te gaan richten op de Amerikaanse markt met 110 Volt apparatuur.

 

Mabe en GE Appliances zijn overeengekomen dat Mabe producten met een GE Licentie onder het label iomabe voor het Midden Oosten en Europa beschikbaar blijven en hiervoor een eigen iomabe distributie netwerk zal worden opgezet.

American Appliances b.v. is sinds medio 2011 distributeur van GE Appliances in de Benelux en is sinds eind 2013 de distributeur van mabe en iomabe voor de Benelux en Duitsland. Naast het basis programma wordt het merendeel van de toestellen gepersonaliseerd door het bekleden van deze toestellen met Inox (RVS), spiegels, glas en gelakte uitvoeringen. Deze bewerkingen worden in onze Nederlandse vestiging uitgevoerd. Zowel voor GE, als ook voor mabe en iomabe producten zal de service en garantie door American Appliances worden verzorgd. De verkoop gebeurt uitsluitend via onze erkende verdelers.

American performance, European design.

Het grootste assortiment van amerikaanse koelkasten met de hoogste kwaliteit.

keuze uit  60+ modellen

diverse basiskleuren

RAL kleur naar keuze

keuze uit diverse handgrepen

SxS, Bottom of TopFreezer

Performance, design & quality